вівторок, 19 січня 2010 р.

Снігові перемети на дорогах у Миколаївській та Херсонській областях утруднують рух автомобілів

КИЇВ, 19 січня. /УКРІНФОРМ/. Опади у вигляді невеликого снігу та сильний поривчастий вітер, 15-20 м/с, що переносить верхні шар снігу з полів, призводять до утворення снігових переметів на дорогах державного значення в Миколаївській та Херсонській областях. Це створює утруднення в русі автомобілів, повідомила УКРІНФОРМу прес-служба Мінтрансзв'язку.
За оперативною інформаціє, сьогодні станом на 12-00, у Волинській, Рівненській, Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Житомирській, Вінницькій, Одеській та Миколаївській областях випадає невеликий сніг. На решті території без опадів.
У Миколаївській області на а/д Ульяновка - Миколаїв (ч/з Вознесенськ), проїзд утруднений на км 142-147, км 170-172. На а/д Кіровоград - Миколаїв, проїзд утруднений на км 175-187, км 190-196.
Рух транспорту автомобільними дорогами загального користування Херсонської області забезпечено, але на а/д Одеса - Мелітополь - Новоазовськ (на Таганрог) на ділянці км 190 - км 207 перенос верхніх шарів снігу. Рух транспорту забезпечений, але ускладнений. Проводяться роботи по очищенню снігу на даній ділянці.
Середня температура повітря на території України становить -9 -13 градусів, у південних областях - мінус 3 -8, в АР Крим -3+7.
На перевальних ділянках доріг в Карпатах без опадів, температура повітря -4 -6. В АР Крим також без опадів, температура повітря становить 0-2. Проїзд забезпечений.
На а/д Київ - Одеса без опадів. Температура повітря -8 -10. Стан покриття - сухий, в Одеській області місцями засніжений. Проїзд забезпечений.
Покриття на а/д державного значення в більшості областей сухе. У Чернігівській області місцями сніговий накат, у Луганській та Одеській областях місцями засніжене; у Миколаївській та Херсонській областях - місцями перемети, які створюють утруднення в проїзді.
Стан покриття автодоріг місцевого значення в більшості областей - місцями засніжений, в Чернігівській області - місцями сніговий накат, у Донецькій, Херсонський та Миколаївській областях - місцями перемети. Проїзд забезпечений.
На зимовому утриманні доріг працюють 1328 механізмів та 2048 робітників.