вівторок, 26 січня 2010 р.

Екс-суддя Ігор Зварич оголосив голодування

КИЇВ, 26 січня. ( УКРІНФОРМ ). Екс-голова Львівського адміністративного апеляційного суду Ігор Зварич 20 січня 2010 року оголосив голодування на знак протесту проти "свавілля, беззаконня найвищих посадових осіб", передає УКРІНФОРМ з посиланням на львівську агенцію ЗІК.
Як повідомила прес-секретар адвокатів колишнього судді Тетяна Турчина, І.Зварич вимагає, зокрема, від Президента Віктора Ющенка публічних вибачень "за вчинення ним антиконституційних дій, вказаних у відкритому листі від 24 серпня 2009 року", а також відставки ряду посадовців - Генпрокурора Олександра Медведька, його заступників Рената Кузьміна та Віталія Щоткіна, голови СБУ Валентина Наливайченка.
Крім того, екс-суддя вимагає відсторонення від розслідування справи і звільнення з роботи прокурора ГПУ І.Бабенка, начальника слідчого відділу ГПУ В.Жербицького, слідчого ГПУ С.Личика та розблокування у Львівському СІЗО скерованих І.Зваричем заяв до найвищих посадових осіб в суди та державні органи.
"Такі мої дії зумовлені очевидними та явними беззаконними діями цих високопосадовців до прав людини. Дійшло до того, що після оголошення про закінчення розслідування у моїй справі 30 грудня 2009 року, проведеного з грубими порушеннями вимог КПК, до 20 січня 2010 року мені не надано всіх матеріалів кримінальної справи для ознайомлення, що передбачено законодавством. Слідчий ГПУ С.Личик 14 січня 2010 на мої клопотання виніс постанову про відмову надання мені всіх матеріалів справи. У мене не залишається іншого виходу як вдатися до акції протесту в тюремній камері - безстрокового голодування", - заявляє І.Зварич.
Як повідомлялося, Генеральна прокуратура України завершила досудове слідство у кримінальній справі стосовно екс-голови Львівського адміністративного апеляційного суду Ігоря Зварича. Доведено вісім епізодів одержання хабара на загальну суму понад 1 млн гривень.
Рішенням суду термін утримання І.Зварича під вартою продовжено до 9 березня 2010 року.