понеділок, 18 січня 2010 р.

У Луганську стався вибух у 7-ій міській лікарні

ЛУГАНСЬК, 18 січня. /УКРІНФОРМ/. Сьогодні вранці в результаті вибуху сталося обвалення будівельних конструкцій Луганської міської лікарні N7. Про це УКРІНФОРМ повідомили в прес-службі міської ради.
За попередніми даними, епіцентр вибуху знаходився у відділенні кардіології на 4-му поверсі.
Наразі розбирають завали, людей евакуювали з будівлі.
Створено оперативний штаб з ліквідації наслідків НП. Телефон гарячої лінії: 15-77
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на місці надзвичайної події ознайомилася з причинами вибуху в міській лікарні N7 у Луганську та провела засідання Надзвичайної урядової комісії, яка встановлюватиме причини надзвичайної події, повідомляє УКРІНФОРМ.
За словами Юлії Тимошенко, попередньою причиною є вибух балона з киснем, який, вочевидь, неправильно транспортувався. Керівник КМ заявила, що в уряді створено комісію на чолі з міністром з питань надзвичайних ситуацій Володимиром Шандрою.


Прем'єр-міністр повідомила, що вранці на позачерговому засіданні уряд виділив необхідні фінансові ресурси в розмірі 20 млн грн для проведення рятувальних та відновлювальних робіт, закупки медичного обладнання для лікарні та допомоги родинам, які втратили рідних та близьких.
Юлія Тимошенко наголосила: "Наше завдання: якомога швидше розібрати завали, в лічені години, і зробити все можливе, щоб врятувати тих, хто, можливо, знаходиться під завалами".
Зараз під завали подано тепло і світло, щоб якомога довше можна було зберегти життя тих, хто може там залишатися в живих. Кількість еменесників, які працюють на місці, удвічі перевищує потрібну. Є вся необхідна техніка. Поставлено завдання протягом наступних кількох годин виконати необхідні дії з розбирання завалів.
Міністр МНС Володимир Шандра повідомив, що станом на 15 годину троє людей загинуло, троє - врятовано та встановлено контакт із жінкою, яка знаходиться під завалами. За його словами, під завалами може перебувати ще 7 осіб. В.Шандра відзначив, що точна цифра буде встановлюватися, оскільки в неділю деякі хворі могли не перебувати у відділенні, адже їх відпустили додому для голосування.
За словами Володимира Шандри, у рятувальних роботах задіяно 80 спеціалістів МНС та 35 одиниць рятувальної техніки.
Крім того, Юлія Тимошенко на засіданні урядової комісії доручила міністру залишатися в Луганську та керувати всіма рятувальними роботами.