середу, 13 січня 2010 р.

Кияни отримали можливість платити за електроенергію через Інтернет

КИЇВ, 11 січня. /УКРІНФОРМ/. Акціонерна енергетична компанія "Київенерго" спільно з компанією Portmone.com. з початку 2010 року запровадили систему експрес-платежів, яка дозволяє абонентові швидко і зручно розрахуватися за спожиту електроенергію в мережі Інтернет.
Як повідомили УКРІНФОРМу з прес-служби НАК "Енергетична компанія України", оплата абонента надходить на рахунок "Київенерго" на наступний банківський день, при цьому додаткова комісія за операцію не стягується. Паперові квитанції, підтверджуючи оплату, прийдуть до абонента додому поштою. Користуватися даною послугою можуть всі абоненти, які уклали з "Київенерго" прямий договір на електропостачання.
Заступник директора із збуту електричної енергії побутовим споживачам СВП "Енергозбут" Віктор Мельников зазначив, що найближчим часом споживачі отримають можливість сплачувати за електроенергію без комісії не лише в Ощадбанку, а й у Приватбанку. "Абоненти зможуть не лише оплачувати за електроенергію дистанційно, але й дізнаватися про свою заборгованість, проводити звірку показань лічильника з даними компанії", - зауважив він.
Отримувати і оплачувати рахунки за електроенергію за допомогою Інтернет можна на сайті www.portmone.com. Власники мобільних телефонів з підтримкою WAP/GPRS і власники кишенькових комп'ютерів можуть оплачувати свої рахунки за допомогою мобільної версії сайту: pda.portmone.com. При оплаті рахунків комісія не стягується, але існує абонентська плата за використання сервісу.
Міжбанківська система електронної доставки і оплати рахунків Portmone.com надає послуги з доставки і оплати рахунків за різноманітні товари і послуги в режимі он-лайн через Інтернет. До оплати приймаються міжнародні платіжні картки Visa, Visa Electron і Mastercard, випущені будь-яким українським або міжнародним банком, а також картки класу Cirrus/Maestro, випущені "Райффайзен Банк Аваль", АБ "Укрсоцбанк".