вівторок, 12 січня 2010 р.

Аномальні явища в природі викликані глобальною зміною клімату

КИЇВ, 12 січня. /УКРІНФОРМ/. Найсильніші аномальні снігопади в Європі, як і подібні аномальні явища в Росії, - це наслідки глобальної зміни клімату на планеті, викликані збільшенням кількості вуглекислого газу в атмосфері, вважає керівник кліматичної програми WWF Росії Олексій Кокорін, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на РІА Новости.
Як він зазначив, "говорити про глобальне потепління з наукової точки зору дещо невірно - набагато правильніше говорити про глобальну зміну клімату".
За словами Кокоріна, самі зміни - це концентрація вуглекислоти в атмосфері, і вже доведено, що це - антропогенний вплив. Зміна і нестійкість клімату - це наслідок цих процесів.
"Якщо ми закачуємо до системи трохи більше енергії, вірніше, не даємо їй вийти, то через парниковий ефект, що посилився, всі внутрішні кліматичні процеси в системі стають сильнішими. Це коливальні процеси, тому і найсильніші снігопади в Європі, як аномальні явища і аномальні явища в Росії, які, як очікують, будуть збільшуватися, - це все ланки одного і того ж ланцюга", - сказав керівник кліматичної програми WWF Росії.