субота, 2 січня 2010 р.

Погода в столицях світу в новорічну ніч

КИЇВ, 2 січня. /Віктор Чухліб - УКРІНФОРМ/. Український гідрометцентр поінформував кореспондента УКРІНФОРМу про те, якою видалася новорічна ніч у столицях країн, що розташовані на всіх материках і континентах земної кулі.
У Вишингтоні (США) було хмарно, йшов дощ. Температура повітря становила +7°. У Ріо-де-Жанейро (Бразилія) також дощило, але було тепло +24° і можна було купатися в океані. У Йоханнесбурзі (ПАР) ясно світило сонце при температурі +16°. У Тунісі було відносно прохолодно - всього +11°. Пекін (Китай) зустрічав перший день Нового року морозною погодою -9°. У Стамбулі (Туреччина) було ясно, температура становила +13°.
У столиці Країни Вранішнього Сонця - Токіо - хоч і було ясно, проте термометри показували всього +1°. У Варшаві (Польща) йшов великий сніг, мороз нишком підкрадався до позначки -4°. У Москві (Росія) хоч небо і супилося хмарами, проте опадів не було, а термометри показували -8°. У Стокгольмі (Швеція) йшов досить-таки лапатий сніг при температурі -9°. У Лондоні (Велика Британія) при нульовій температурі також йшов сніг, але слабкий. Хмарно, але без опадів, при температурі +1° пройшла новорічна ніч у Парижі (Франція). При температурі +13°, але з парасольками від дощу святкували Новий рік у Римі (Італія). Зовсім однаковою новорічна погода виявилась у Мадриді (Іспанія) та Загребі (Хорватія) - там і там йшов чималий дощ і термометри показували по 4 градуси тепла. Справжня казкова новорічна ніч видалася в Берліні - тут при температурі -2° йшов невеликий пухнастий сніг.