пʼятницю, 18 липня 2008 р.

Під Черніговом - VIIІ Міжнародний фестиваль історичного фехтування та слов’яно-варязької культури

ЧЕРНІГІВ, 16 липня. /Наталія Потапчук - УКРІНФОРМ/. На Чернігівщині, на мальовничому березі Десни під селом Шестовиця Чернігівського району триває VIIІ Міжнародний фестиваль історичного фехтування та слов’яно-варязької культури "Коровель-2008". Традиційно на нього з’їжджаються члени військово-історичних клубів та шкіл бойових мистецтв із України, Росії та Білорусі, історики та студенти, усі, хто цікавиться культурою і традиціями древніх народів, намагається їх відтворити і донести до сьогоднішніх поколінь.
Місце проведення фестивалю обране невипадково. Адже саме тут, в урочищі Коровель, в ІХ-ХVІІ століттях існувало стародавнє городище вікінгів. Археологічні дослідження його решток проводила експедиція Чернігівського державного педагогічного університету ім. Т. Шевченка. Видовищне дійство, що розгортається нині тут, обіцяє бути пізнавальним і захоплюючим. Адже чільне місце у програмі фестивалю "Коровель-2008" посідають демонстрація бойових видів єдиноборств та відповідні змагання, реконструкція історичних костюмів, обладунку, стародавніх човнів. Запланована регата з вітрильного спорту. Упродовж усіх фестивальних днів проходитимуть майстер-класи та семінари з різних видів конкурсних програм (національні танці та кухня, ремесла, звичаї, обряди), діятиме виставка-ярмарок майстрів декоративно-прикладного мистецтва, традиційних ремесел і народних промислів. Все це супроводжуватиметься концертами й виступами пісенних, музичних, хореографічних, оригінально-трюкових колективів, театрів мод та історичних театрів.
Офіційне відкриття фестивалю відбулося 17 липня, але вже звечора днем раніше тут звучали пісні менестрелів, відбулися показові виступи фехтувальників, фахівців з інших видів традиційних бойових мистецтв.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: