середу, 23 липня 2008 р.

Харків’янин став переможцем Кубка України з класичного парашутизму

ХАРКІВ, 22 липня. /Віта Дубовик - УКРІНФОРМ/. Харків’янин став переможцем Кубка України з класичного парашутизму, повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на головного суддю змагань Володимира Покотилова.
За його словами, 13-ий Кубок для парашутистів не став нещасливим. «Цього року змагання ознаменувалися двома нововведеннями як в акробатиці, так і в стрибках на точність приземлення. Поки що це просто спроба урізноманітнити, зробити видовищнішим цей спорт, але якщо спортсменам сподобається, то можливо до класичної програми з акробатики увійде новий комплекс», - сказав головний судя.
Отже цього року парашутисти мали змогу спробувати приземлення на два нулі та у акробатиці випробувати «Темний комплекс». На два нулі стрибали тільки фіналісти. На колі приземлення було встановлено замість одного звичного електронного табло – два. Всі спортсмени впоралися з поставленою задачею. Але на думку Володимира Покотилова, два нулі навряд чи стануть обов’язковою програмою – дуже різко підвищується ризик травмування. «Якщо при приземленні на один нуль спортсмен страхується другою ногою, то тут він має сфокусуватися одразу на двох точках», - зазначив суддя.
Темний комплекс відрізняється від інших фігур акробатики складністю. Звичайна програма складається з двох елементів: спіралі та сальто, а темний комплекс поєднує всі елементи, та ще й подвоює праву та ліву спіраль.
В змаганнях за 13-й Кубок України взяли участь 44 спортсмени з Києва, Донецька, Одеси, Дніпропетровська, Харкова, у тому числі декілька представників Російської Федерації, які вперше брали участь в розиграші вищезазначених Кубків. Всього парашутисти виконали 523 стрибки. Крім цього 3 спортсмени виконали норматив Майстра спорту України, 7 - підтвердили норматив Майстра спорту України, а ще чотири спортсмени виконали норматив кандидата в Майстри спорту України.
Абсолютним переможцем Кубка України серед чоловіків став Майстер спорту міжнародного класу, військовослужбовець Харківської авіаційної ескадрильї прикордонних військ України Євген Манірко. Серед жінок перемогу отримала Майстер спорту міжнародного класу, військовослужбовець Внутрішніх військ МВС Олена Кириленко з Дніпропетровська.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: