вівторок, 29 липня 2008 р.

Найсильнішим на Буковині визнано Петра Костенюка

ЧЕРНІВЦІ, 24 липня. (Наталія КоманякУКРІНФОРМ). Найсильнішою людиною Буковини визнано Петра Костенюка – він переміг у змаганнях «Богатирські ігри. Кубок «Автоплази», які відбулися у Чернівцях в рамках проведення Петрівського ярмарку, передає кореспондент УКРІНФОРМУ. Крім нього за першість змагалися ще семеро богатирів з Буковини та Івано-Франківщини, амбіційні початківці і досвідчені спортсмени, а головним ведучим став віце-чемпіон України з богатирського багатоборства Костянтин Ільїн.
Учасники богатирських ігор у Чернівцях виконали сім конкурсних завдань: пронесли на відстань 20 метрів каміння вагою 135 та балони вагою 110 кілограмів, двічі перевернули колесо вагою 300 кілограмів, підняли автомобіль максимальну кількість разів за хвилину на спеціальній підставці, а також 110-кілограмову колоду, за найкоротший час на відстань 20 метрів пронесли автомобіль із спеціальним кріпленням та «богатирське коромисло» вагою 310 кілограмів. Окрім того вони протягнули три автомобілі в зв’язці на відстань 20 метрів на час та перекинули максимальну кількість разів за хвилину каміння вагою 100 кілограмів через перекладину висотою 130 сантиметрів. Переможцем став юний спортсмен Павло Костенюк, який продемонстрував добру фізичну підготовку та відмінні результати. Другим на п’єдестал піднявся відомий по богатирських іграх спортсмен Василь Черлінка, з відривом у декілька балів третім став Ігор Ткачук.
Цього ж дня відбулася й зміна першості в «Книзі рекордів України» – рекорд мешканця Чернівців Романа Кучерівського з піднімання тулуба з положення лежачи побив інший буковинець - Олександр Васильєв. Перший офіційний рекорд України в цій номінації зафіксовано чотири роки тому в залі Чернівецької ДЮСШ №1, де 52-річний Роман зробив цю вправу тисячу разів. Тоді рекордсмена зупинила низька температура в залі. Натомість Олександру Васильєву довелося змагатися зі спекою - під час спроби рекорду на стадіоні «Буковина» температура повітря в тіні становила 32 градуси. На встановлення рекорду (1060 повторень) 30-річний Олександр витратив 1 годину 18 хвилин і 20 секунд. Новий рекордсмен – колишній співробітник державної служби охорони (спецпідрозділ «Титан»), навчається на психіатра-криміналіста.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: