середу, 30 липня 2008 р.

Гонки на плотах із пластикових пляшок пройшли у Чернігові

ЧЕРНІГІВ, 28 липня. /Наталія Потапчук - УКРІНФОРМ/. Виготовити із пластикових пляшок пліт, а потім ще й проплисти на ньому 30 км Десною - таке завдання оголошувалось у чернігівських ЗМІ задовго до початку туристично-екологічній акції "Еко-бум" або "Пліт зі сміття?! Чом би й ні!" Охочих долучитися до справи виявилось немало. П’ятнадцять команд із 4-х чоловік кожна подали попередні заявки на участь у змаганнях, однак допущені були тільки 10 - ті, які повністю відповідали вимогам техніки безпеки та умовам вікового цензу (від 16 років), а також назбирали пляшок загальним об’ємом не менше 500 літрів.
Як повідомили в управління інвестицій і туризму Чернігівської міськради, ні дощ, ні вітер не змусили учасників гонки відступитись від своєї мети. І п’яти командам таки вдалось подолати 30-ти кілометрову дистанцію запливу від пляжу "Золотий берег" у Чернігові до села Шестовиця. За вправність і мужність переможці були нагороджені цінними призами від спонсорів та дипломами.
Акція "Еко-бум" у Чернігові - один із заходів проведення у місті Року туризму і курортів. Її мета, зазначають організатори, - привернення уваги громадськості до проблеми збереження довкілля, очищення водойм, розвиток перспективних для Чернігова водних туристичних маршрутів.
Організували і провели цікаві гонки управління інвестицій і туризму та відділ у справах сім’ї та молоді Чернігівської міськради, рятувальна служба SOS, Перша студентська туристична агенція за сприяння цілого ряду спонсорів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: