вівторок, 22 липня 2008 р.

Учасники авіаційного компоненту навчань „Сі Бриз 2008» готуються до гуманітарної операції

ОДЕСА, 21 липня. /Богдан Димовський - УКРІНФОРМ/. Учасники авіаційного компоненту навчань „Сі Бриз 2008» з України, США, Німеччини, Франції та Вірменії, які є основними учасниками міжнародної авіаційної групи, готуються до виконання активних дій під час проведення гуманітарної, передає кореспондент УКРІНФОРМа.
За словами командира авіаційного компоненту маневрів капітана II-го рангу ВМС США Дена Стефорда, за кілька днів спільної роботи військові льотчики змогли не лише обмінятися досвідом, але й поліпшити навички взаємодії. Цю думку свого американського колеги підтвердив і командир українського авіаційного екіпажу майор Дмитро Яновський, який вже вчетверте бере участь у навчаннях серії «Сі Бриз».
– Якщо у деяких військовослужбовців інколи виникають труднощі зі спілкуванням англійською мовою, то на допомогу приходить військово-спеціальна підготовка. І українці, і наші іноземні партнери вже розуміють один одного з півслова, – зазначив Дмитро Яновський.
Францію на навчаннях представляють пілоти літака «Атлантіс»: ця авіаційна машина стоїть на озброєнні вже сімнадцять років, а її екіпаж брав участь у кількох миротворчих місіях, зокрема в Африці. До речі, подібний досвід мають й американці. За словами командира авіаційного компоненту маневрів капітана II-го рангу ВМС США Дена Стефорда, екіпаж американського літака В-3 доставляв гуманітарні вантажі у різні куточки світу. Не менший досвід у німців з їх літаком С-130.
Як повідомлялося раніше, українські морські піхотинці та воїни аеромобільних підрозділів у ході навчання «Сі Бриз – 2008» здійснили стрибки з парашутами з літака ВПС ФРН. За підсумками стрибків німецькою стороною прийнято рішення відзначити 40 українських вояків спеціальним десантним знаком. Усього до складу авіаційного компоненту «Сі Бриз – 2008» залучено 12 літаків.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: