пʼятницю, 25 липня 2008 р.

Мешканці чи гості Чернівців за 300 гривень можуть увічнити своє прізвище в іменній вуличній бруківці

ЧЕРНІВЦІ, 23 липня. (Наталія КоманякУКРІНФОРМ). Готуючись до 600-річного ювілею міста, який відзначатиметься у жовтні, місто реалізовує чимало оригінальних проектів, вигідних для міської казни, яка фінансує необхідні роботи, та привабливі для городян. Серед них – влаштування іменної бруківки на вулиці О.Поповича у самому центрі Чернівців. Так, 22 липня виконавчий комітет міської ради затвердив порядок, згідно з яким відтепер будь-який чернівчанин або ж гість міста всього за 300 гривень може залишити про себе пам’ять: саме стільки вартуватиме одна іменна бруківка з червоного піщаника розміром 15х25 сантиметра, на якій буде викарбувано іменні дані благодійника. Про це кореспондента УКРІНФОРМУ повідомили в прес-центрі міської ради.
Іменна бруківка облаштовуватиметься наразі на вулиці О.Поповича в центрі міста. Для того, щоби пристати до реалізації неординарної ідеї, бажаючим варто лише заповнити бланк встановленого зразка з рахунком оплати вартості бруківки в департаменті ЖКГ або на сайті міської ради. Після оплати рахунку роботи із встановлення бруківки виконуватиме міськШЕП. Із проплаченої суми 250 гривень отримає виконавець робіт, а 50 гривень від вартості кожної бруківки піде на рахунок фонду соціально-економічного розвитку міста.
Як повідомив заступник директора департаменту ЖКГ Ярослав Кушнірик, в одному квадратному метрі вимощеної бруківки може вміститися 27 іменних камінців. Її викладатимуть лише на тротуарах, а проїжджу частину цієї вулиці вимостять базальтовою бруківкою, бордюри виготовлять з натурального граніту. Під час реконструкції вулиці буде здійснено також заміну інженерних комунікацій. Вартість реконструкції вулиці О.Поповича становить 4,9 мільйона гривень, із влаштуванням іменної бруківки – понад 11 мільйонів. Для облаштування іменної бруківки вже замовлено 46 тисяч камінців розміром 15х25 сантиметрів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: