суботу, 19 липня 2008 р.

Перший в Україні пункт тимчасового утримання нелегальних мігрантів відкрито на Чернігівщині

ЧЕРНІГІВ, 18 липня. /Наталія Потапчук - УКРІНФОРМ/. Сьогодні у смт Розсудів Ріпкинського району Чернігівської області відкрито перший в Україні пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території нашої держави, передає кореспондент УКРІНФОРМу.
В урочистому заході взяли участь Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко, голова Представництва Європейської Комісії в Україні Ієн Боуг, голова Чернігівської обласної ради Наталія Романова, інші офіційні особи.
Як поінформував начальник ЦЗГ УМВС в області Сергій Бриль, зазначений заклад облаштовано на території колишнього військового містечка. Для проживання мігрантів реконструювали одне з житлових приміщень. Оснащення його новими меблями і комп'ютерною технікою дозволило створити нормальні, цивілізовані умови для проживання затриманих іноземців - у відповідності до стандартів Євросоюзу. Співробітники МВС України, які працюють в пункті, пройшли спеціальне навчання.
Зараз розподільник розрахований на утримання 208 осіб. Але згодом тут підготують іще один корпус для проживання 300 нелегалів. На момент відкриття у закладі перебувало 19 мігрантів, однак уже сьогодні їх кількість збільшиться на 27 чоловік - таку партію щойно доставлено до Розсудова. Утримання кожного з них обійдеться державному бюджету у 30 грн. на добу.
Термін перебування нелегалів у спецпункті обмежується 6-ма місяцями. За цей час незаконні мігранти мають буди добровільно чи примусово депортовані до своїх країн. Пункт утримання нелегалів у Розсудові відкрито на виконання Угоди між Україною та Євросоюзом про реадмісію і має забезпечити належне, з дотриманням прав людини, перебування іноземних порушників міграційного законодавства на території нашої держави. На облаштування таких закладів в Україні Європейська Комісія готова виділити 30 млн. євро.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: