понеділок, 21 липня 2008 р.

Одеські джипери вирушили підкоряти полярний Урал

ОДЕСА, 20 липня. /Богдан Димовський - УКРІНФОРМ/. Члени одеського клубу екстремального автотуризму "Напрям" вирушили в експедицію "T-max Trophy. Полярний Урал", передає кореспондент УКРІНФОРМу. Планується, що 5 джипів уперше перетнуть гірський масив в районі, де немає доріг і проходження легкових машин вважається неможливим.
За інформацією організаторів, водіїв чекають заболочена тундра, перевали, камені, гірські річки та інші перешкоди, а також сувора вітряна погода з частими опадами. У клубі вважають, що ця експедиція стане найважчою в його історії. Експедиція розрахована на 3-4 місяці.
Торік члени "Напряму" повторили шлях Олександра Невського в Монголію - через російську тайгу. А в 2006-му - подолали Печорський тракт в російській тундрі, який вважався непрохідним з початку ХХ століття.
Це другий великий проект джиперів-одеситів у ході поточного літа. Нагадаємо, 11 липня з Одеси стартувала міжнародна наукова експедиція "Одеса-Гімалаї", організована автоклубом "Пілот-С" і одеським обласним клубом екстремального туризму "Екстратурист". В експедиції беруть участь 15 джипів-позашляховиків з України, Росії і Молдови. До складу експедиції входять історики-археологи, оператори та картографи.
У ході експедиції її учасники планують створити власну карту доріг у Гімалаях і зняти про це фільм. Крім того, в задавдання експедиції входить пошук монгольських могильників 13-го століття.
Закінчення експедиції і повернення в Одесу намічене на початок вересня. За підсумками поїздки група розраховує дати прес-конференцію.

На фото: одеські джипери перед подорожжю
(фото УКРІНФОРМу)

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: