пʼятниця, 18 липня 2008 р.

На Херсонщині з понад 5 тис. умовно засуджених працюють на сьогодні лише 10%

ХЕРСОН, 16 липня. /Ірина Староселець - УКРІНФОРМ/. На даний час на Херсонщині відбувають покарання більше 13 тис. засуджених, з них понад 5 тис. – засуджені умовно. Про це кореспонденту УКРІНФОРМу повідомив начальник управління кримінально-виконавчої служби України в Херсонській області Володимир Пінькас.
Разом з тим, як відзначив Володимир Пінькас, з усієї кількості умовно засуджених працюють на сьогодні лише 10%. Решта – невідомо чим займаються. Не працюють зараз також 37 жителів Херсонщини, які, згідно вироку суду, повинні безплатно працювати на громадських роботах.
За словами начальника управління кримінально-виконавчої служби України в області, контингент умовно засуджених можна ефективно використовувати на тих роботах, за які, через низьку оплату, не хочуть братися інші громадяни. Засуджена людина, відповідно до вироку суду, повинна працювати на тій роботі, на яку її поставлять. Важливо тільки, щоб умовно засуджені отримували тут прожитковий мінімум, мінімальну заробітну плату.
Як відзначив Володимир Пінькас, у районах контроль за поведінкою даного контингенту покладено на райдержадміністрації. У кожному районі є спостережні комісії при РДА, які повинні контролювати відбуття покарання засудженими. Якщо ж засуджена особа після двох попереджень спостережної комісії втретє не виконала розпорядження комісії про влаштування на роботу, тоді подається подання до суду і випробувальний строк їй міняють на строк позбавлення волі.
Незайнятість умовно засуджених, як заявив у розмові з кореспондентом УКРІНФОРМу начальник управління кримінально-виконавчої служби України в Херсонській області, породжує ще одну серйозну проблему: у 2007 році, наприклад, з 149 злочинів, здійснених в регіоні умовно засудженими громадянами, 140 чоловік на час здійснення злочину не працювали.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: