суботу, 19 липня 2008 р.

Кременчуцька міськрада вирішила встановити меморіальну дошку Володимиру Висоцькому

ПОЛТАВА, 18 липня. /Сергій Пустовіт - УКРІНФОРМ/. Виконавчий комітет Кременчуцької міської ради ухвалив сьогодні рішення про встановлення на одному з житлових будинків Кременчука меморіальної дошки Володимиру Висоцькому, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу з посиланням на прес-службу Кременчуцької міськради.
Ініціювала встановлення меморіальної дошки група колишніх працівників міського комітету комсомолу, на запрошення яких Висоцький приїхав у Кременчук у 1975 році, щоб виступити там з концертом. В останній момент запланований концерт відмінили за вказівкою партійної номенклатури, а "ідеологічно незрілі" комсомольці одержали суворі стягнення.
Меморіальну дошку Висоцькому встановлять на будинку під номером 2, розташованому на вулиці 1905 року, де співак перебував в очікуванні свого виступу, який так і не відбувся. Втім, згідно з розповідями, незважаючи на заборону, Висоцький все ж таки проспівав свої пісні. Сталося це не в квартирі керівника міського комітету комсомолу, де він зупинявся, а на Зеленому острові, розташованому посередині Дніпра поблизу Кременчука, куди опального співака і актора вивезли вночі на рибну юшку його численні шанувальники. За твердженням очевидців, Висоцький співав тоді майже до ранку. Слухали його так, що виняткова за смаком кременчуцька рибна юшка лишилася майже не торканою.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: