вівторок, 22 липня 2008 р.

На Буковині поблизу унікальної печери «Попелюшка» з`являться туристичний та науковий центри


ЧЕРНІВЦІ
, 21 липня. (Наталія КоманякУКРІНФОРМ). Біля унікальної гіпсово-карстової печери «Попелюшка», що поблизу села Подвірного Новоселицького району Чернівецької області, будуватиметься великий туристично-рекреаційний комплекс, а також Всеукраїнський науковий центр із вивчення карстових печер. Про це місцеві ЗМІ повідомив начальник управління культури і туризму Чернівецької ОДА Петро Брижак.
Вже відведено ділянку під будівництво комплексу, а до «Попелюшки» за бюджетні кошти підведено елктрокомунікації та дорогу (до самої ділянки потрібно прокласти ще півкілометра). У селі Подвірному Новоселицького району, поблизу якого розташована «Попелюшка», збудують ресторанно-готельний комплекс, розташується тут і ВСеукраїнський науковий центр із вивчення карстових печер.
Печера «Попелюшка» є відомою тим, що це одна з найбільших гіпсово-карстових печер у світі. На сьогодні офіційно вона є третьою за довжиною, хоча, як стверджують фахівці, можливо навіть першою, оскільки «Попелюшка» ще недостатньо досліджена. Наразі до печери можна потрапити лише з території сусідньої Молдови - вже два роки спелеологи шукають безпечний вхід до печери з боку Чернівецької області.
Печера «Попелюшка» пропонувалася як одне з п’яти природних див Буковини на конкурс «Сім природних чудес України». Проте, очевидно, через те, що її на сьогодні незаслужено обійдено увагою, не вийшла до фіналу, куди потрапив каскад із семи водоспадів у Буковинських Карпатах.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: