вівторок, 29 липня 2008 р.

На Херсонщині хакера взяв на поруки трудовий колектив

ХЕРСОН, 24 липня. /Ірина Староселець - УКРІНФОРМ/. Правоохоронці Херсонщини піймали хакера, який майже два роки зламував паролі доступу до комп’ютерів херсонців і годинами просиджував в інтернеті за чужий рахунок. Абоненти, до яких незаконно підключився хакер, були вражені «космічними» рахунками, які почали їм надходити. Вони звернулися до директора відділення локальної комп’ютерної мережі, а той, у свою чергу, до правоохоронців. Спільними зусиллями оперативники «вийшли» на хакера. Ним виявився В’ячеслав, учень ліцею за спеціальністю математика-інформатика.
Історія юного вундеркінда-правопорушника почалася з того, що хлопця за несплату послуг відключили від інтернету. Ображений, він почав шукати вихід з ситуації. Грошей, які він заробляв на одному з підприємств міста, хлопцеві катастрофічно не вистачало. Від свого друга він дізнався адресу сайту, на якому розташоване вірусне програмне забезпечення. За його допомогою ліцеїст розіслав вірус разом з анімаційною картинкою іншим користувачам. Абоненти навіть не розуміли, що отримали заражену програму. Таким чином В’ячеслав дізнався логіни та паролі доступу в інтернет різних користувачів. З того часу хакер почав «зависати» в інтернеті за чужі гроші. Справа виявилася цілком прибутковою, але недовговічною.
Коли хакера затримали, йому пред’явили обвинувачення за ст.361 КК України «Незаконне втручання в роботу автоматизованих електро-обчислювальних машин (комп’ютерів), що призвело до перекручення та блокування комп’ютерної інформації». Постановою суду м. Херсона юного хакера передано на поруки трудового колективу підприємства, на якому він працює менеджером, повідомляє ВЗГ УМВС України в області.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: