четвер, 24 липня 2008 р.

Затримання причетних до інциденту на Графській пристані можуть бути продовжені

Севастополь, 22 липня. (Михайло СтецюкУКРІНФОРМ). Начальник УМВС України у Севастополі Валерій Пєтухов не виключає, що можуть бути продовжені затримання причетних до інциденту на Графській пристані. Про це він заявив сьогодні на сесії міської ради, передає кореспондент УКРІНФОРМу.
Як уже повідомляв УКРІНФОРМ, 5 липня активісти проросійських організацій не дозволили військовослужбовцям ВМС України закріпити меморіальну дошку на честь 90-річчя підйому українських прапорів на кораблях Чорноморського флоту.
Як наголосив начальник міліції, дії кожного учасника протистояння ретельно вивчаються і аналізуються слідством. Якщо будуть виявлені нові активні учасники хуліганських дій, то вони також будуть притягнуті до відповідальності, заявив Пєтухов.Голова міськради Валерій Саратов зачитав на сесії відповідь військової прокуратури Севастополя, в якій йдеться про те, що після вивчення матеріалів прокуратура не знайшла приводу для порушення справи проти військовослужбовців.
На сесії також виступив представник апарату уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Україні Володимир Хоменко. Він, зокрема, сказав, що протягом п’яти останніх днів у Севастополі працювали група з чотирьох чоловік, які досконально вивчали деталі надзвичайної події на Графській пристані. За словами Хоменка, у них відбулися зустрічі і бесіди з керівництвом міста, командуванням ВМС України, депутатами, військовослужбовцями і севастопольцями – учасниками інциденту, а також з багатьма свідками. Хоменко обмежився констатацією цих фактів і не став давати ніяких оцінок. Він сказав, що матеріали розслідування будуть передатні уповноваженому з прав людини Ніні Карпачовій.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: