суботу, 19 липня 2008 р.

З дитячої облбібліотеки в Полтаві, на приміщення якої претендують підприємці, вже виносять майно

ПОЛТАВА, 16 липня. /Сергій Пустовіт - УКРІНФОРМ/. Обласна дитяча бібліотека імені Панаса Мирного в Полтаві, на приміщення якої вже кілька років поспіль пред'являють права власників троє місцевих підприємців, конфліктуючи з її персоналом, в черговий раз опинилася в епіцентрі загострення цього протистояння, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу з посиланням на прес-службу Полтавської міської ради.
Новий розвиток конфлікту спричинило те, що працівники Державної виконавчої служби в присутності одного з підприємців почали виносити майно бібліотеки, не очікуючи рішення Октябрського районного суду Полтави, де розглядається позов бізнесменів щодо визнання їх права на власність. Як повідомив директор обласної дитячої бібліотеки імені Панаса Мирного Леонід Чобітько, в момент виносу майна йому не дозволили пройти на робоче місце. "За умов, коли остаточного рішення суду ще немає, бібліотека має всі законні права функціонувати", - зазначив він.
Наразі ситуація залишається невизначеною. Раніше ця бібліотека, розташована в самому центрі Полтави і оцінювана експертами з нерухомості як один з найбільш привабливих об'єктів купівлі-продажу, зазнала руйнівної пожежі внаслідок підпалу. За однією з версій, яка однак не доведена слідством, підпал ініціювали ті, хто претендував на цю нерухомість. Владні структури, намагаючись розв'язати майновий конфлікт, в ході якого кількаразово мінялися претенденти-власники, ухвалили рішення про спорудження для бібліотеки нового сучасного будинку. Проте, проект цей поки що не реалізується через брак фінансування.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: