суботу, 19 липня 2008 р.

Вступ до НАТО зараз підтримує майже 60 відсотків жителів Львівщини – дані соцопитування

ЛЬВІВ, 15 липня. (Нінель КисілевськаУКРІНФОРМ). Якби всеукраїнський референдум щодо вступу в НАТО відбувся найближчим часом, свою підтримку такій перспективі висловили б майже 60 відсотків мешканців Львівщини. І тільки 16,7 відсотків були б проти такої ініціативи. Такі результати соціологічних досліджень, проведених у червні цього року Українським центром вивчення громадської думки «Соціоінформ». Методом інтерв’ю було опитано 1200 респондентів, які презентують доросле населення області, віком від 18 років.
Як розповів голова Західної аналітичної групи Орест Друль, одночасно вивчалась думка галичан щодо вступу до Євросоюзу. Таку перспективу підтримало б дві третіх мешканців області, а проти – тільки 11,5 відсотка опитаних. При цьому на питання, чи зросли б симпатії до НАТО, якби це було передумовою вступу України в Європейську Спільноту, за вступ до Альянсу проголосувала б все та ж кількість респондентів.
Орест Друль зазначив, що останнім часом спостерігається зниження рівня підтримки вступу до НАТО. На його думку, це «емоційна тенденція», пов’язана з подіями на саміті у Бухаресті – перенесенні розгляду ПДЧ для України на грудень 2008 року. Така позиція західних політиків дещо розчарувала людей.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: