пʼятницю, 25 липня 2008 р.

Депутати Чернігівської міської ради вирішили повернути спірну Катерининську церкву музеєві

ЧЕРНІГІВ, 22 липня. /Наталія Потапчук - УКРІНФОРМ/. Пристрасті довкола Катерининської церкви у Чернігові не припинились і після відновлення там богослужінь священиками УПЦ Київського патріархату. Сьогодні зранку обурені цим опоненти - представники УПЦ (МП) - прийшли до міськради, де починалась сесія, з плакатами і хоругвами, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.
Депутати охоче відгукнулись на вимоги протестувальників і внесли на розгляд сесії питання про ситуацію довкола спірного храму. Після півгодинного обговорення більшістю голосів було прийняте рішення, проект якого підготували комуністи, прогресивні соціалісти та регіонали. Цим документом депутати визнали розпорядження голови ОДА Миколи Лаврика від 05.04. 2006 р. про передачу Катерининської церкви УПЦ (КП) помилковим і тепер будуть звертатись до чинного голови Володимира Хоменка з клопотанням про його відміну. Депутати вважають, що храм треба залишити в якості музею без передачі будь-якій конфесії.
Як повідомляв УКРІНФОРМ, останню крапку в судових процесах щодо законності передачі церкви Св. Великомучениці Катерини у Чернігові релігійній громаді УПЦ (КП) у травні ц.р. поставив Вищий адміністративний суд України. Днями, 19 липня. у храмі розпочались богослужіння. Однак намети прихильників УПЦ (МП) залишаються під церквою і прибирати їх звідти, схоже, ніхто не збирається.
Будівля Катерининської церкви, як і інших храмів Чернігова, перебуває на балансі Національного архітектурно-історичного заповідника "Чернігів Стародавній". У Спасо-Преображенському соборі, зокрема, що знаходиться на Валу, править служби УПЦ Московського патріархату. Питання про передачу музеєві цього храму (чи будь-якого іншого) на сесії міськради ніхто не порушував.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: