пʼятницю, 18 липня 2008 р.

Четверо мешканців Маріуполя через фіктивні підприємства "відмили" понад 400 млн гривень

КИЇВ, 15 липня. /УКРІНФОРМ/. Міліція викрила у Донецькій області потужний конвертаційний центр, через який легалізовувалися грошові кошти, отримані злочинним шляхом. Про це УКРІНФОРМу повідомили у прес-службі Головного управління боротьби з організованою злочинністю /ГУБОЗ/ МВС України.
Як розповіла агентству речниця ГУБОЗ Олена Мельник, незаконну структуру створили четверо мешканців Маріуполя. "Відмивання" брудних коштів вони здійснювали через реквізити і розрахункові рахунки низки фіктивних підприємств, зокрема, ТОВ "Сказка".
"Зловмисники укладали фіктивні угоди купівлі-продажу, а потім кошти, що надходили начебто як платежі за товар, переводили у готівку за чековими книжками у маріупольських банках. Гроші повертали суб'єктам підприємницької діяльності за схемою "зустрічні потоки". З кожної операції шахраї отримували 6-8 відсотків від суми угоди", - сказала О.Мельник.
За її словами, у такий спосіб за три роки було "відмито" понад 400 мільйонів гривень. За матеріалами Донецького УБОЗ обласна прокуратура порушила кримінальну справу за статтею про фіктивне підприємництво.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: