пʼятницю, 18 липня 2008 р.

Меморіал командуючому УПА Роману Шухевичу на березі Збруча будуватимуть за кошти меценатів

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ, 15 липня. (Володимир Захар'єв - УКРІНФОРМ). Меморіальний комплекс Герою України, командуючому УПА, генералу-хорунжому Роману Шухевичу на березі Збруча будуть будувати за кошти меценатів. Таку інформацію оприлюднив на презентації проектів у обласному художньому музеї заступник голови Хмельницької облдержадміністрації з гуманітарних питань Микола Вавринчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.
Він складатиметься з меморіальної могили Шухевичу, каплички та могили двох невідомих солдатів, які загинули на цьому місці під час Великої Вітчизняної війни.
Розпорядження про побудову комплексу підписав голова Хмельницької облдержадміністрації в грудні минулого року.
На конкурс представили 5 проектів.
Відбулося три засідання журі. На наступному тижні остаточно визначать переможця.
"Ми робимо цей комплекс для людей, - наголосив Микола Вавринчук, - і хочемо після рішення журі провести ще й громадське обговорення обраного проекту, щоб він влаштовував усіх, хто шанує історію."
Основні роботи на будівництві, за словами заступника голови ОДА, планують завершити до осені.
Коштом благодійників неподалік меморіалу Р.Шухевичу зводиться і знак, який нагадуватиме при в'їзді з Тернопільської області, що Хмельниччина була територією голодомору 1932-33 років. Його відкриють напередодні 75-річниці вшанування жертв сталінського геноциду українського народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: