середу, 30 липня 2008 р.

У Чернівцях затримано 2 групи злочинців, що грабували повністю затоплений повінню Калинівський ринок

ЧЕРНІВЦІ, 28 липня. (Наталія КоманякУКРІНФОРМ). Дві злочинні групи, до складу яких входили молоді хлопці 20-25-річного віку, займалися крадіжками майна під час стихійного затоплення Калинівського ринку у Чернівцях - одна з них викрадала електронну техніку та мобільні телефони, друга – речі. При затриманні їх правоохоронцями вилучено викрадених речей на 4 тисячі гривень. Про це повідомив сьогодні на брифінгу заступник голови УМВС України в Чернівецькій області, начальник УБОЗ Сергій Горбатюк. Інших випадків крадіжок під час стихійного лиха в області наразі не зафіксовано.
Троє крадіїв виявилися мешканцями Чернівців, двоє з них – студенти вузів, один займається підприємницькою діяльністю. Ще двоє - мешканці Хотинського району, які ніде не навчаються і не працюють. За словами Сергія Горбатюка, ці випадки не можуть кваліфікуватися за ст.432 як мародерство, оскільки не є крадіжками на полі бою. Затримані будуть притягатися за ч.3 ст.182 – крадіжка з проникненням.
Сергій Горбатюк також повідомив, що 25 липня з 18 години запроваджено цілодобовий посилений режим охорони території Калинівського ринку, до забезпечення якого залучено увесь особовий склад УБОЗ. Правоохоронці отримали спеціальні водозахисні костюми та 3 гумові човни, цей режим поки не скасовано. Спільно з правоохоронцями вахту несуть також охоронці та контролери Калинівського ринку. У ніч на 26 липня коли весь Калинівський ринок опинився під водою, убозівці спільно з рятувальниками евакуювали з дахів контейнерів понад 20 підприємців, які залишалися на ніч охороняти свій товар.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: