четвер, 24 липня 2008 р.

Проходить кульмінаційна фаза навчань „Сі Бриз 2008» - проведення гуманітарної операції

ОДЕСА, 23 липня. /Богдан Димовський - УКРІНФОРМ/. Сьогодні проходить кульмінаційна фаза українсько-американських навчань «Сі Бриз – 2008» – проведення миротворчої операції, передає кореспондент Укрінформу.
Напередодні підрозділи багатонаціонального миротворчого батальйону розпочали практичні дії щодо проведення операції з евакуації мирного населення. Незважаючи на тридцятидвохградусну спеку, військовослужбовці України, Македонії та Грузії успішно здійснили багатокілометровий марш до місць завантаження повітряного та морського десанту.
Керівник навчання «Сі Бриз – 2008» перший заступник командувача Військово-Морських сил Збройних Сил України віце-адмірал Віктор Максимов особисто проконтролював завантаження морського десанту на великий десантний корабель «Костянтин Ольшанський».
За словами командира берегової компоненти навчання «Сі Бриз – 2008» підполковника Олександра Шитенкова, визначені підрозділи багатонаціонального миротворчого батальйону своєчасно виконали завантаження техніки та особового складу на десантні кораблі, десантно-штурмові та аеромобільні підрозділи здійснили десантування у визначеному районі парашутним способом та приступили до виконання поставлених завдань з підготовки евакуації мирного населення.
Було проведено завантаження техніки на корабель та досягнуто її безаварійної експлуатації на марші. Прийнявши на борт морський десант, десантні кораблі ВМС України «Костянтин Ольшанський» та ВМС Грузії «Атія» взяли курс в район проведення миротворчої операції.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: