суботу, 26 липня 2008 р.

Через зливу на Буковині з дитячого табору евакуйовані діти

ЧЕРНІВЦІ, 25 липня. (УКРІНФОРМ). На Буковині з дитячого табору "Ойкос" евакуйовано 48 дітей, які перебували на оздоровленні в черговій зміні, повідомляє УКРІНФОРМ. Перервати відпочинок змусила негода.
- Внаслідок зливи гірські потоки змили місток до табору, що розташований в урочищі "Стебник" Вижницького району. Було прийнято рішення про евакуацію дітей, - пояснила начальник відділу у справах сім'ї та молоді Чернівецької міськради Наталя Коцур. У супроводі рятувальників дітей з табору доставлено до селища Берегомет, потім відправлено до Чернівців.
За словами Наталі Коцур, усі діти здорові і бажають відновити свій відпочинок в "Ойкосі" після покращання погодних умов.
Тим часом на Буковині триває ліквідація наслідків стихійного лиха. У двох мікрорайонах міста поновлено газопостачання, яке було припинено вчора у результаті пошкодження газового дюкера, що проходить по дну р.Прут. Поки що воно здійснюється за обвідною схемою. Обстеження місця НП продовжуватиметься після падіння рівня води в річці.
Нагадаємо, що через сильні зливові дощі, які пройшли територією Чернівецької області, підтоплено автомобільні дороги, присадибні ділянки та частково пошкоджено берегозахисні споруди. Від стихії постраждали 6 районів, найбільше - гірські. В Хотинському та Сторожинецькому районах зазнали шкоди і сільськогосподарські підприємства. Всього знищено 289 га сільськогосподарських культур.
В усіх цих районах працюють мобільні оперативні групи ГУ МНС України в Чернівецькій області, які проводять роботи з ліквідації наслідків стихійного лиха та надають допомогу місцевим жителям.
За даними гідрометеорологічного центру по області та місту збережеться дуже сильний дощ та гроза. Тож, очікується відновлення підвищення рівнів води та чергові підтоплення. У першу чергу це стосується відомого Калинівського ринку, до керівництва якого надіслане штормове попередження.
В Чернівецькій обласній державній адміністрації створено спеціальну робочу групу для оперативного реагування на надзвичайні події, які виникли або можуть виникнути у зв'язку з негодою.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: