суботу, 19 липня 2008 р.

Президент України та голови ОДА встановили державні символи на вершині Говерли

ІВАНО-ФРАНКІВСЬК, 18 липня. (Наталія КоманякУКРІНФОРМ). Президент України Віктор Ющенко разом з головами ОДА взяли участь у церемонії відкриття та освячення скульптурної композиції «Тризуб» та підняли Державний прапор на Говерлі, а також заклали у спеціальний постамент капсулу із землею з місць звитяг українського духу і зброї з усіх регіонів України, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМУ з посиланням на прес-службу голови Івано-Франківської ОДА. Після встановлення державних символів на честь 18-ї річниці проголошення Акту про державний суверенітет України, їх освятили священнослужителі, пролунав Гімн України у виконанні народної чоловічої хорової капели «Галичина» та вокального ансамблю «Черлені пацьорки».
У своєму виступі на Говерлі Президент України привітав усіх з успішним сходженням на найвищу вершину Українських Карпат, що відбулося, незважаючи на штормове попередження, і висловив сподівання, що в керівників областей залишаться гарні враження від цих подій, про які вони розкажуть своїм землякам. «Таблички делегацій із різних областей засвідчили, що Україна не ділиться на Схід, Захід, Південь і Північ, - підкреслив Президент. - Ми є єдиним народом. Тішить те, що на Говерлі багато молоді. Це свідчення того, що молоде покоління буде єдиним у прагненні до розбудови нашої держави».
Окрім голів ОДА, разом з Віктором Ющенком на Говерлу піднялися керівник Секретаріату Президента Віктор Балога, Секретар РНБО Раїса Богатирьова, міністр у справах сім`ї, молоді і спорту України Юрій Павленко, а також славнозвісна баба Параска та представники ЗМІ (на захід було акредитовано понад 100 журналістів).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: