четвер, 24 липня 2008 р.

Міліція забезпечила примусовий привід до слідчого секретаря Харківської міськради Геннадія Кернеса

Харків, 22 липня. /Віта Дубовик - УКРІНФОРМ/. Міліція забезпечила примусовий привід до слідчого секретаря Харківської міськради Геннадія Кернеса. Як повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу, про це йдеться у офіційній заяві МВС України.
"Сьогодні у Харкові працівниками міліції було затримано секретаря Харківської міської ради Кернеса Геннадія Адольфовича. Мета затримання - виконання постанови слідчого у справі щодо замаху на навмисне вбивство, яка перебуває в провадженні Головного слідчого управління МВС України, про примусовий привід Кернеса до слідчого як свідка у згаданій справі" - йдеться в заяві.
Нагадаємо, що Геннадій Кернес упродовж двох місяців неодноразово ігнорував запрошення (повістки, телеграми, постанови про привід) слідчого прибути на допит. Коментуючи цю подію, Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко зазначив, що примусовий привід Кернеса до слідчого став результатом тривалого ігнорування ним Закону та свого обов'язку як громадянина. За словами Міністра, навіть такі впливові посадові особи, як Президент України Віктор Ющенко та екс-Президент Леонід Кучма без усіляких застережень давали покази правоохоронним органам, демонструючи цим, що Закон дійсно один для всіх.
Працівники міліції зупинили авто Генадія Кернеса в центрі міста. Трохи згодом на місці подій з'явилася карета "швидкої", до якої сів секретар міськради. Що трапилося потім достаменно невідомо. Працівники охорони Кернеса подали заяву до міліції про викрадення людини. "Геннадій Кернес відчув легке нездужання і було викликано "швидку". На шляху слідування карету зупинила автівка ДПС. Люди в масках силоміць витягли Генадія Кернеса зі "швидкої" і повезли в невідомому напрямку", - йдеться в заяві.
Міський голова Михайло Добкін, що перебував у відпустці, зараз повертається до Харкова.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: