суботу, 19 липня 2008 р.

Унікальна яблуня-колонія із Кролевця на Сумщині претендує на перемогу в «7 природних чудес України»

СУМИ, 18 липня. /Сергій ХанінУКРІНФОРМ/. Унікальна кролевецька яблуня-колонія має шанс стати переможцем загальнонаціональної акції «Сім природних чудес України», повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.
Це дерево увійшло до числа фіналістів акції, результати якої шляхом Інтернет-голосування та голосування експертів будуть підбиті вже 26 серпня.
Кролевецька яблуня-колонія не має аналогів у світі. Зовні - це яблуневий кущ, вік якого понад 220 років. Сьогодні наявні 6 основних стовбурів і кілька десятків укорінених гілок.
Неперевершеною, ніде більше незнаною особливістю яблуні є її здатність до самостійного укорінення гілками, а значить - до продовження життя. Коли один з прирослих до землі стовбурів має відмерти, його віти стрімко нахиляються до землі і теж приростають. Завдяки таким своїм особливостям диво-яблуня увійшла до історії садівництва.
Зацвітає яблуня в період цвітіння звичайного саду. Квіти рожеві звичайного розміру. Оскільки яблуня-колонія – це цілий сад, то плодоносить кожного року тільки половина дерева, а друга половина відпочиває. Яблука середнього розміру, кисло-солодкі з терпкуватим присмаком. Місцеві назви сорту – «Лозівка», «Кручена», «Княжа».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: