суботу, 19 липня 2008 р.

Територіальній громаді Херсона повернуть з приватного користування міській пляж «Юність» («Лілея»)

ХЕРСОН, 16 липня. /Ірина Староселець - УКРІНФОРМ/. Територіальній громаді міста Херсона повернуть з приватного користування міській пляж «Юність» («Лілея»). Херсонській міський голова Володимир Сальдо підписав розпорядження про організацію виконання рішення міської ради від 6 червня 2008 року №847 «Про передачу міському комунальному підприємству «Херсонкомунсервіс» на утримання території пляжу «Юність» та забезпечення вільного доступу громадян на його територію». Як повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу, інформацію про це оприлюднило сьогодні управління громадських зв’язків виконкому міської ради.
Згідно з розпорядженням міського голови, управління з питань регулювання земельних відносин міської ради має взяти на контроль отримання довідки з державного земельного кадастру про скасування акта постійного користування земельної ділянки по Придніпровському узвозу, 1, виданого ТОВ «Дніпровська торгово-промислова асоціація». Юридичний відділ міської ради звертатиметься до судових органів із заявою про примусове знесення самовільно збудованих ТОВ «Дніпровська торгово-промислова асоціація» будівель та споруд на території цілісного майнового комплексу по Придніпровському узвозу, 1. Відділ державної служби охорони при УМВС України в Херсонській області забезпечуватиме охорону земельної ділянки по Придніпровському узвозу, 1, яка вилучена згідно з актом державного виконавця для суспільних потреб міської територіальної громади, та сприятиме діям МКП «Херсонкомунсервіс» з її використання.
Як повідомляв УКРІНФОРМ, 14 липня поточного року близько 60 чоловік під прапорами Союзу лівих сил та Блоку Сергія Кириченка провели акцію протесту, вимагаючи від Херсонського міського голови Володимира Сальдо повернути з приватного користування територіальній громаді Херсона міський пляж «Лілея» і забезпечити безплатний доступ туди жителів обласного центру. Учасники акції протягом 10 хвилин пікетували будівлю облдержадміністрації та обласної ради, а потім перейшли на проспект Ушакова і більш ніж на 2 години перекрили тут рух тролейбусам (автотранспорт мав змогу об’їхати пікет).
6 червня поточного року на пленарному засіданні ХХІІ сесії Херсонської міської ради V скликання депутат міської ради Сергій Кириченко підійшов до столу президії сесії та засипав його піском. На попередній сесії Херсонської міської ради він облив стіл президії водою. Сергій Кириченко вимагав від міського голови негайного підписання розпорядження щодо забезпечення безперешкодного доступу відпочиваючих до міського пляжу «Лілея».
Згідно з інформацією, отриманою кореспондентом УКРІНФОРМу в управлінні громадських зв’язків виконкому міської ради, за документами Херсонської міської ради перша назва цього пляжу – «Юність». Назву «Лілея» дав йому новий власник.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: