середу, 2 травня 2012 р.

Росія пустить на свій ринок ще один український сирзавод

Росспоживнагляд планує дати "зелене світло" постачанням сиру з 4-го за рахунком українського заводу - "Дубномолоко", на інспекцію якого виїжджали російські фахівці.

Про це заявив у середу керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко, повідомляють російські ЗМІ.

"Ми подивилися матеріали останнього заводу, і у нас є достатньо підстав, щоб їм дозволити поставляти продукцію", - сказав Г.Онищенко. Він додав, що "недоліки, про які ми говорили, вирішувані".

Раніше Росспоживнагляд дозволив постачання сиру в РФ трьом українським заводам - ТОВ "Гадячсир", АТ "Пирятинський сирзавод" і ПП КФ "Прометей" філії "Менський сир".

Як повідомляв УКРІНФОРМ, 8 лютого Росспоживнагляд оприлюднив на своєму сайті інформацію про заборону ввезення сирів трьох українських підприємств - ПП КФ "Прометей" (Чернігівська область), АТ "Пирятинський сирзавод" (Полтавська область), ТОВ "Гадячсир"(Полтавська область). 27 лютого Росія заборонила експорт сирів ще 4 українським підприємствам -

Баштанському і Лозовському сирзаводам, компанії "Бель Шостка Україна" і Хмельницькій маслосирбазі.

Росспоживнагляд заявляв, що в українських сирах виявлена велика кількість пальмової олії. У Держветслужбі України ці претензії назвали безпідставними.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1724286

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: