четвер, 25 березня 2010 р.

Twitter скоротив кількість спаму до 1%

КИЇВ, 25 березня. /УКРІНФОРМ/. Розробникам Twitter вдалося в лютому 2010 року знизити частку спамерських записів у сервісі до 1% від загальної кількості твитів, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на офіційний блог компанії. Для порівняння, в серпні 2009 року цей показник перевищив 10%.
До спаму розробники відносять не тільки масову розсилку повідомлень. Спамом в Twitter також вважається поширення посилань на шкідливі ресурси, масова передплата на чужі мікроблоги і масова відмова від переплати на них.
Представники Twitter закликали користувачів при виявленні мікроблогерів, що докучають їм, частіше натискати на посилання "report for spam" ("повідомити про спам") на особистих сторінках порушників. Натиснення на це посилання заборонить власнику мікроблогу відповідати користувачу або підписуватися на його мікроблог.
9 березня адміністрація Twitter оголосила про впровадження сервісу із захисту користувачів від переходу на потенційно шкідливі сторінки. Посилання на ці сторінки часто розповсюджують спамери та інтернет-шахраї. Нова система перевіряє всі сторінки, на які ведуть посилання, і в разі небезпеки попереджує користувача.