понеділок, 29 березня 2010 р.

Погода: на теплого Олекси буде тепло

КИЇВ, 29 березня. /Віктор Чухліб - УКРІНФОРМ/. Наступ весни на теренах України триває. Не стане винятком і наступний день - вівторок, 30 березня, на який припадає свято теплого Олекси - покровителя пасічників. У давнину цього дня пасічники виносили вулики із зимівників, розкривали їх, і бджоли робили перший обліт. Казали, що теплий Олекса випускає бджіл на весну.
Завтрашній день справді має видатися теплим: температура повітря в деяких регіонах країни значно зросте, хоча в деяких регіонах пройдуть короткочасні дощі. Про це кореспондентові УКРІНФОРМу повідомили синоптики Українського гідрометцентру.
У вівторок очікується мінлива хмарність без опадів. Лише вночі та вранці у південній і східній частині місцями пройде невеликий дощ. Вітер протягом доби віятиме з південного, південно-східного напрямку, 5-10 м/с, вдень в Карпатах подекуди пориви до 15-20 м/с.
Температура повітря на більшій частині території країни становитиме вночі 1-6° тепла. Вдень термометри покажуть 11-16°, на Закарпатті до 19°, в Криму та на півночі Лівобережжя 8-13° вище нуля. На високогір`ї Карпат вночі буде близько 0°, вдень 3-8° тепла.
У Києві та області переважатиме мінлива хмарність без опадів. Вітер переважно південний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі в області коливатиметься від 1 до 6° тепла, вдень 11-16° тепла.