неділю, 21 березня 2010 р.

У Землі з'явився небезпечний ворог - невидима планета Немесіс

КИЇВ, 21 березня. /УКРІНФОРМ/. Учені Національного управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору /НАСА/ впритул наблизилися до розкриття однієї з найбільш інтригуючих загадок нашої Сонячної системи: їм удалося вичислити розташування і орбіту невидимої планети, існування якої передбачили раніше ряд провідних фізиків, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на агентство ІТАР-ТАСС. Як пише британська газета "Сан", неприємний сусід по Всесвіту є "коричневим карликом", що не піддається візуальному спостереженню. Планета вже отримала назву Немесіс /Немезіда/ - від імені грецької богині відплати.
Немесіс, що перевищує у п'ять разів за своїми розмірами Юпітер, знаходиться з самого краю нашої планетарної системи і, скоріш за все, рухається навколо Сонця по концентричній орбіті.
Зараз науковий світ чекає на підтвердження теоретичних висновків про існування Немесіс.
Особливість руху планети полягає в тому, що вона проходить через знамениту хмару Оорта, що є скупченням комет і астероїдів. Згідно з висновками учених НАСА, саме гравітаційні поля Немесіс скеровують у бік Землі потік метеоритів, комет і астероїдів. Американські фахівці не виключають, що глобальні катастрофи, які відбуваються на нашій планеті з перервою в декілька десятків мільйонів років, викликані діями цього небесного тіла. На хмару Оорта зараз і спрямований новітній інфрачервоний телескоп НАСА, запущений у космос у січні минулого року.