середу, 24 березня 2010 р.

Снігова лавина накрила чотирьох киян у Карпатах

УЖГОРОД, 23 березня. /Ярослав Ядловський - УКРІНФОРМ/. Четверо сноубордистів із Києва, катаючись на горі Петрос у Рахівському районі на Закарпатті, потрапили під снігову лавину. На щастя, усі вибралися із снігового завалу, але двоє зазнали травм: в одного виявилась зламаною нога, в іншого - рука.
Про це вони повідомили рятувальникам Говерлянського гірського пошуково-рятувального пункту по мобільному телефону. На допомогу потерпілим негайно вирушили п'ять рятувальників. Під вечір вони знайшли горе-екстремалів. Надавши їм першу медичну допомогу, відтранспортували потерпілих до с.Лазещина, де передали в руки лікарів. Два інші сноубордисти, які відбулися синцями, від госпіталізації відмовилися.
До речі, цю київську четвірку попереджали про небезпеку катання в горах, про що свідчать їхні підписи у спеціальному журналі. Однак туристи розцінили застереження фахівців як просту формальність. На щастя, цього разу все обійшлося, жертв немає. А могло ж статися, як 13 березня, коли під снігову лавину потрапили три рятувальники, які вийшли на пошук заблукалих киян-сноубордистів. Два рятувальники вибралися із снігового полону, третього шукають і досі.
Рятувальники попереджають, що до 24 березня у Карпатах зберігатиметься стан лавинонебезпеки. Отож обережність туристам і спортсменам не завадить.