неділю, 28 березня 2010 р.

Майже половина користувачів Інтернету відкриває листи, що приходять від спамерів

КИЇВ, 27 березня. (УКРІНФОРМ). Інтернет-користувачі як і раніше читають спам, який надходить до їх поштових скриньок, відкривають вкладення у спамових листах і користуються посиланнями, розміщеними відправниками реклами, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на звіт антифішингової групи MAAWG (Messaging Anti-Abuse Working Group), опублікований на сайті maawg.org.
У звіті говориться, що незважаючи на всі попередження антивірусних компаній, користувачі продовжують виявляти надзвичайну безпечність.
У рамках проведеного опитування MAAWG з'ясувалося, що майже половина всіх інтернет-користувачів у Північній Америці та Європі (46%) хоча б раз користувалася посиланнями, які пропонують їм спамери. 15% визнали, що роблять це періодично, оскільки продукти або послуги, які рекламуються за допомогою спаму, їх тією чи іншою мірою зацікавили. Ще 18% зазначили, що відкривали поштові вкладення просто "подивитися".
Одночасно з цим, 44% користувачів зазначили, що обізнані про небезпеки взаємодії зі спамерами. Близько 20% користувачів заявили, що вважають себе досить кваліфікованими для того, щоб захиститися від дій інтернет-шахраїв.