вівторок, 23 березня 2010 р.

"Лабораторія Касперського" зафіксувала активність нового троянського вірусу

КИЇВ, 22 березня. (УКРІНФОРМ). "Лабораторія Касперського" повідомила про появу нової модифікації троянської програми Cryzip, що упаковує файли користувача до запаролених zip-архівів.
Зараження троянцем здійснюється через сайти, які містять контент для дорослих, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на прес-реліз "Лабораторія Касперського" (kaspersky.ru).
Потрапивши на комп'ютер, троянець починає пошук за кількома десятками популярних розширень, у тому числі .rar, .zip, doc. та іншими. Для кожного знайденого файлу створюється архів, потім оригінал видаляється без можливості відновлення. За пароль від архівів програма вимагає відправити 2000 рублів за допомогою SMS-повідомлення.
Ця програма була виявлена аналітиками компанії в середині березня і детектується як Trojan-Ransom.Win32.Cryzip.c.
За даними "Лабораторії Касперського", випадки зараження цією шкідливою програмою зафіксовані не лише в Росії, а й у Казахстані, Латвії, Польщі, Республіці Молдові, Єгипті, у Франції, Індії, Італії, Мексиці, Саудівській Аравії, Іспанії, США, Україні, а також в інших країнах.
Фахівцями компанії розроблено генератор паролів для розшифровки архівів. Ним можна скористатися за адресою "Лабораторії Касперського".