вівторок, 2 березня 2010 р.

У Києві готуються до евакуації жителів 4 районів міста

КИЇВ, 2 березня. /УКРІНФОРМ/. Під час водопілля рівень води може перевищити критичну точку паводку на 2,5 метри. Найбільше підтоплення загрожує Деснянському, Дніпровському, Подільському та Дарницькому районам. Про це заявив на прес-конференції перший заступник начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Іван Гаврилюк, повідомляє УКРІНФОРМ.
Станом на 1 березня рівень води в Дніпрі в районі Києва піднявся на 489 сантиметрів. При цьому критичною точкою для початку паводка є рівень 715 см.
У тих місцях, де очікується підтоплення, КМДА попередить населення про можливу небезпеку. "Ми вже складаємо список будинків, які може підтопити, аби за необхідності спокійно та без паніки евакуювати мешканців", - запевнив І.Гаврилюк.
За словами начальника Українського гідрометеорологічного центру Миколи Кульбіди, підтоплення загрожує територіям та об'єктам, розташованим вздовж Канівського водосховища, зокрема, дачним масивам Осокорки, Вишеньки, селам Вишеньки та Гнідин.
"Також можливий перелив води через лівобережну дамбу Бортничі-Вишеньки та ускладнення проїзду по ній транспорту", - додав М.Кульбіда.
Натомість прес-служба пожежно-рятувальної служби запевняє, що підстав для хвилювання немає, адже повінь - явище щорічне. Проте про всяк випадок готує відповідну техніку. Зараз у розпорядженні столичних рятувальників МНС є 5 потужних насосних станцій та 5 пожежних рукавних автомобілів для відкачки води та її передачі на великі відстані.
Окрім цього у 22 пожежних частинах Києва знаходяться пожежні автомобілі, які теж мають насоси для відкачки води, хоча й не такої потужності.
Напоготові також гумові човни, два рятувальних катери, аероглісери, що можуть проходити як по воді, так і по льоду, а також пожежний корабель.