пʼятницю, 5 березня 2010 р.

Погода: у вихідні посиляться морози

КИЇВ, 5 березня. /Віктор Чухліб - УКРІНФОРМ /. У наступні вихідні, зокрема, в суботу, 6 березня, в більшості регіонів України відбуватимуться складні погодні умови. Про це УКРІНФОРМу повідомили синоптики Українського гідрометцентру.
Згідно з прогнозом синоптиків, цього дня йтиме сніг та мокрий сніг, в Криму та Приазов'ї - з дощем, на півночі країни - невеликий сніг. Уночі в карпатському регіоні, вдень у східних, Дніпропетровській, Полтавській областях місцями пройдуть сильні опади; на півдні та сході подекуди відбуватиметься налипання мокрого снігу, наростатиме ожеледь. У неділю, 7 березня, випадатиме невеликий сніг, у східних областях та на півночі Лівобережжя - помірний сніг. На дорогах, крім Криму, проступатиме ожеледиця. Вітер північно-східний з переходом на північно-західний, 7-12 м/с. 6 березня в Україні, крім західних та північних областей, 7 березня у східній половині місцями пориви 15-20 м/с. Закружляють хуртовини.
Температура повітря на більшій частині території країни становитиме вночі 6 березня 3-8° морозу, 7 березня 6-11° нижче нуля, в Карпатах до 14° морозу. Вдень термометри покажуть 0-5° морозу. На Закарпатті вночі 6 березня буде 1-6° морозу, 7 березня 4-9° морозу, вдень 0-2° тепла. В південних, Донецькій та Луганській областях 6 березня термометри вночі реєструватимуть від 4° морозу до 1° тепла, вдень 0-4° тепла. 7 березня в цих краях вночі буде 1-6° морозу, вдень близько 0°. У Криму 6 березня вночі 0-5° тепла, вдень 3-8° тепла, 7 березня вночі 1-6° морозу, на Південному узбережжі 0-2° тепла, вдень 0-5° тепла.
У Києві та області у вихідні йтиме невеликий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний з переходом на північно-західниий, 7-12 м/с. Температура повітря вночі 6 березня становитиме 3-8° морозу, 7 березня 6-11°; вдень термометри покажуть 0-5° морозу.