вівторок, 23 березня 2010 р.

Чи представлятиме Україну на "Євробаченні-2010" співачка Альоша?

КИЇВ, 21 березня. /УКРІНФОРМ/. Співачка Альоша, яка в суботу, 20 березня, перемогла у національному відборі на "Євробачення", опинилася в центрі скандалу. В музичних колах молоду співачку, справжнє ім'я якої Олена Кучер, звинувачують у плагіаті та порівнюють пісню To be free, яку вона виконувала на відбірковому конкурсі, з композицією Knock Me Out у виконанні Linda Perry та Grace Slick.
У зв'язку з цим юридична та міжнародна дирекції НТКУ, а також журі у повному складі зараз вивчають це питання, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на офіційний веб-сайт Першого Національного.
"Наразі триває обговорення пісні щодо її відповідності до правил EBU та конкурсу "Євробачення". Якщо з'ясується, що пісня не відповідає вимогам EBU, виконавцю, який виграв національний відбір, буде запропоновано в короткий термін змінити пісню", - заявив генеральний директор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф.
Про результати експертизи НТКУ планує поінформувати в понеділок.
Як повідомлялося, за підсумками національного відбору на "Євробачення-2010" фаворитки Альоша і Маша Собко отримали однакову кількість балів (36). Журі конкурсу змушене було вирішити, хто з двох дівчат здобуде перемогу. Після обговорення ім'я переможниці оголосила Ганна Герман, заступник глави Адміністрації Президента України і голова оргкомітету "Євробачення" Україна 2010".