середу, 3 березня 2010 р.

На тлі падіння популярності браузера Internet Explorer, позиції на ринку завойовує Google Chrome

КИЇВ, 3 березня. (УКРІНФОРМ). Популярність браузера Google Chrome зросла в лютому 2010 року з 5,22 до 5,61 відсотка. Усього з початку року його частка зросла на один відсоток. Зростання показників браузера Google було зафіксоване на тлі зниження часток решти популярних браузерів, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на звіт, опублікований на сайті netmarketshare.com.
Частка браузера Microsoft Internet Explorer знизилася на 0,5 відсотка порівняно з минулим місяцем і становила 61,58 відсотка. Популярність Firefox упала з 24,41 до 24,23 відсотка, частка браузера Apple Safari становила 4,45 порівняно з січневими 4,51, а Opera - 2,35 відсотка (2,38 відсотка у січні).
Результати засновані на щомісячному відстежуванні заходжень 160 мільйонів унікальних користувачів на 40 тисяч сайтів. Ці дані коригуються аналітиками залежно від величини інтернет-аудиторії в кожній країні.
Нагадаємо, що на початку березня компанія Microsoft почне розсилати користувачам ОС Windows у Європі системне оновлення, в якому запропонує можливість встановити на вибір один із 11 популярних браузерів як альтернативу Internet Explorer. Це зроблено Microsoft за ініціативою Єврокомісії і може призвести до подальшого зниження частки браузера Microsoft.