понеділок, 29 березня 2010 р.

"Як приручити дракона" обійшов "Алісу" в американському прокаті

КИЇВ, 29 березня. /УКРІНФОРМ/. Анімаційний фільм "Як приручити дракона" став лідером із касових зборів у Північній Америці за підсумками уїк-енда 26-28 березня, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на Associated Press.
Картина студії DreamWorks, знята у 3D, зібрала в прем'єрні вихідні 43,3 мільйона доларів. Рік тому інша робота DreamWorks в 3D - "Монстри проти пришельців" - заробила у перші вихідні в прокаті 59,3 мільйона доларів, однак представники студії розраховують, що "Як приручити дракона" зможе значно збільшити збори під час великодніх шкільних канікул.
"Аліса у країні чудес" Тіма Бертона, яка займала перший рядок у списку касових лідерів Північної Америки два тижні підряд, опустилася на друге місце. "Аліса", також знята у 3D, з 26 до 28 березня заробила 17,3 мільйона доларів. Усього в США і Канаді "Аліса" наразі зібрала 293,1 мільйона доларів, а у всьому іншому світі - 363 млн.
Третє місце зі зборів за минулі вихідні посіла комедія "Hot Tub Time Machine". У прем'єрний уїк-енд фільм, головні ролі в якому зіграли Джон Кьюсак і Чеві Чейз, заробив у США і Канаді 13,65 мільйона доларів.
"Аватар" Джеймса Кемерона уперше з грудня 2009 року залишив десятку найбільш касових фільмів Північної Америки. З 26 до 28 березня "Аватар" зібрав трохи більше 2 мільйонів доларів і посідає наразі 11-е місце. "Аватар", що вийшов на екрани у Північній Америці 18 грудня 2009 року, очолював список лідерів прокату сім тижнів поспіль.