понеділок, 4 січня 2010 р.

Українці зможуть відпочивати на китайському острові Хайнань без візи

ПЕКІН, 4 січня. (Ольга Танасійчук - УКРІНФОРМ). Уряд Китаю вирішив довести свій найпівденніший острів до рівня курорту світового рівня. "Заходи Держради КНР про перетворення о.Хайнань на туристичний центр міжнародного класу" опубліковано 4 грудня на офіційному урядовому сайті, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.
Передбачається до 2020 року створити на єдиному в Китаї тропічному острові всю систему курортної інфраструктури, яка відповідатиме світовому рівню. Досягти цього можна, як обіцяє влала, не зашкодивши навколишньому середовищу.
Повідомляється також, що центральний уряд надасть фінансову і адміністративну підтримку провінції Хайнань для запровадження спрощених процедур в'їзду на її територію. Право на безвізовий в'їзд на цю територію раніше мали громадяни 21 країни, відтепер список поповнюється ще п'ятьма, серед яких Україна. Терміни перебування на острові продовжено для туристів без візи максимально до 21 дня.
Хайнань - не тільки найпівденніший острів і провінція в Китаї, але і найбільша у країні особлива економічна зона, що спеціалізується на сільському господарстві. Тут до 2013 року також планується побудувати найближчий до екватора космодром.