пʼятницю, 21 вересня 2012 р.

Google лідирує на ринку медіареклами завдяки YouTube

GoogleІнтернет-корпорація Google стане лідером ринку рекламних медіабанерів цього року. Згідно з прогнозами компанії eMarketer Inc., корпорація заробить на розміщенні інтерактивної реклами $2,31 млрд, передає vestifinance.ru.

При цьому експерти очікують, що ринкова растка інтернет-гіганта на ринку реклами, що використовує графічний контент і відео, досягне 15,4%.

Друге місце на ринку посяде соціальна мережа Facebook, яка отримає від реклами $2,16 млрд, або 14,4% ринку. Згідно з прогнозами, до першої п'ятірки увійдуть також Yahoo!, Microsoft і AOL.

На думку аналітиків, на зростання впливу Google у згаданій сфері в чималій мірі вплинуло збільшення кількості рекламних роликів в YouTube.

Як відзначає eMarketer, корпорація може стати лідером також у мобільній рекламі завдяки сервісу AdMob, який вона придбала в 2009 році, і за рекламними оголошеннями в інтернет-пошуку.

Водночас, у сфері інтерактивних банерів ані Google, ані Facebook не вдалося досягти бажаного результату за підсумками року, оскільки вони остерігалися витрачати кошти на дорогі кампанії в інтернеті, підкреслили експерти.

Тим часом, раніше повідомлялося, що кожен восьмий витрачений на рекламу долар припадає на Китай.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1757215

2 коментарі:

Коментувати: