середу, 19 вересня 2012 р.

Де краще працювати українським студентам

РоботаБагато українських студентів поєднують роботу і навчання. Про те, куди піти працювати без шкоди для освіти, розказала консультант з рекрутингу компанії Brain Source International Анастасія Немикіна.

Про це повідомляє газета "Сегодня".

"Як правило, студент денної форми навчання починає серйозно замислюватися про роботу ближче до 3-4 курсу. І йдеться швидше не про роботу, а про підробіток, оскільки роботодавці неохоче приймають студентів, і не через відсутність досвіду, а через необхідність працювати повний робочий день", - зазначила Немикіна.

За словами експерта, сезонну роботу можна знайти на час літніх канікул - зазвичай це робота офіціантом або аніматором, який супроводжує тури.

Щодо постійної роботи без шкоди для навчання, то її радять у таких сферах:

На кафедрі вузу. Зазвичай це робота лаборантом або секретарем на півставки. Достоїнства такої роботи очевидні – це і територіальна близькість, і можливість формувати неформальні відносини з працівниками кафедри. Такий заробіток зазвичай не перевищує 1 500 грн.

Кур'єр вихідного дня. Часто така робота дає змогу заробити непогані чайові.

Перекладач у центрі перекладів. Тут оплата залежить від кількості виконаних перекладів. Умовою працевлаштування, безумовно, є високий рівень знання іноземної мови.

Оператор кол-центру в колекторській службі. Служби зі стягнення боргів користуються популярністю серед студентів. Тут можна непогано заробити за умови, що вдасться домогтися виплати заборгованості.

Стажування у міжнародній компанії. Після нього, якщо студенту вдасться добре себе зарекомендувати, можливе подальше працевлаштування. Таке стажування може стати хорошою підмогою в кар'єрі.

Серед рис, необхідних для успішного працевлаштування, експерт відзначила комунікабельність.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/de_krashche_pratsyuvati_ukraiinskim_studentam_1756597

3 коментарі:

  1. Студентам відмовляють і через відсутність досвіду також... Часто від молодих людей чекають креативності та нестандартного погляду на роботу, про суть якої вони навіть не здогадуються...

    ВідповістиВидалити
  2. Сколько на курсе студентов и только одна должность секретаря да и то, зачем декану секретарь-студент...

    ВідповістиВидалити
  3. Студентів можна зрозуміти - їм завжди бракує грошей!

    ВідповістиВидалити

Коментувати: