вівторок, 25 вересня 2012 р.

Українці найбільше скаржаться на проблеми з отриманням віз до Італії, Чехії та Великої Британії

visaКонсульські установи Італії, Чехії та Великої Британії викликають найбільше нарікань серед громадян України.

Про це в понеділок повідомила керівник громадської ініціативи "Європа без бар'єрів" Ірина Сушко під час презентації в УКРІНФОРМі результатів незалежного моніторингу практики видачі віз громадянам України консульствами країн ЄС та Шенгену.

"Місце лідера критичних ситуацій знову посідає консульство Італії. Воно з-поміж шенгенських країн викликає найбільше нарікань у громадян України. Ми сподіваємося, що, можливо, за багато років уперше представники даної консульської установи почують оцінки, надані відвідувачами їхніх консульств", - сказала вона.

Як повідомила Сушко, також серед "лідерів занепокоєння" - Чеська Республіка. "Ця країна проводить візову політику, нетипову для країн Центрально-Східної Європи. Неприродно низька частка віз за тривалим терміном дії, відносно високий рівень відмов, тривалий термін розгляду документів відносить цю країну до "лідерів занепокоєння", - зазначила експерт.

Водночас, за словами Сушко, окреме занепокоєння викликає візова практика "нешенгенської" Великої Британії. "На наш погляд, Велика Британія уникає системних кроків в напрямку спрощення візових вимог і проводить найбільш закриту і непрозору візову політику з-поміж країн-членів ЄС", - зазначила вона.

Результати дослідження представлено за підсумками чергової (шостої) річної хвилі моніторингу практики видачі віз громадянам України консульствами країн ЄС та визначення якості виконання положень Угоди про спрощення оформлення віз та окремих положень Візового кодексу ЄС. Окрім визначення поточного стану візової практики, були взяті до уваги наявні тенденції, за якими були визначені "лідери прогресу" та "лідери занепокоєння".

3 коментарі:

  1. Нас у цих країнам вже забагато!

    ВідповістиВидалити
  2. А нас в этих странах вообще нет

    ВідповістиВидалити
  3. ...біометричний паспорт??? демократична Європа пропонує встановити настільки щільний контроль, що ставиш собі запитання: як може йти мова про свободу вибору, слова, взагалі про свободу особистості, коли людину, яка бажає перетнути кордон, ідентифікують за відбитками пальців... Складається враження, що насправді потрапляєш у ЗОНУ євро... і це - твій найбільший злочин...

    ВідповістиВидалити

Коментувати: