четвер, 20 вересня 2012 р.

Творча інтелігенція скликає Всеукраїнський форум на захист української мови

Творча інтелігенція скликає на 25 вересня Всеукраїнський форум "Захистимо мову - збережемо Україну".

Про це повідомив на прес-конференції в
УКРІНФОРМі голова Всеукраїнського товариства "Просвіта" ім. Тараса Шевченка Павло Мовчан.

"Для збереження української мови треба переходити у великий контрнаступ, і з цією метою ми збираємо 25 вересня Всеукраїнський форум на захист української мови", - сказав Мовчан.
укрмовне-1Він зазначив, що мета форуму - обговорення альтернативних закону Ківалова-Колесніченка мовних законопроектів. "Треба зібратись не для того, щоб нарікати, який поганий прийнято закон про мови, а для того, щоб ознайомитися з двома альтернативними законопроектами від відомого у Європі правника Сергія Головатого та від Леоніда Кравчука й робочої групи, сформованої за дорученням Президента України", - наголосив Мовчан і додав, що планується виготовити диски з цими двома законами, аби кожен міг з ними ознайомитись.

У свою чергу директор Інституту літератури НАН України Микола Жулинський вважає, що, коли прийнятий закон про засади державної мовної політики почне діяти, "нас чекають жахливі часи, нам треба боротись, щоб його скасувати".

Жулинський також нагадав про зустріч творчої інтелігенції з Президентом у Форосі, після якої всі були упевнені, що Глава держави накладе вето на мовний закон, однак цього не сталося. За його словами, ця зустріч була "лише реверансом у бік так званих патріотів - тієї чистини, яка не погоджується з законом про засади державної мовної політики". У цьому контексті Жулинський повідомив, що після форуму представники творчої інтелігенції знову мають намір просити Президента про зустріч, аби ще раз обговорити мовне питання.

Всеукраїнський форум відбудеться 25 вересня об 11 годині у Будинку письменників (вул. Банкова, 2).

Яна Лемешенко, КИЇВ. 20 вересня 2012 року.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/tvorcha_inteligentsiya_sklikae__vseukraiinskiy_forum_na_zahist_ukraiinskoii_movi_1757066

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: