пʼятницю, 28 вересня 2012 р.

Удар Зідана головою у груди Матерацці увічнено у бронзі

ЗіданЗнамениту сцену фінального матчу чемпіонату світу з футболу 2006 року, коли півзахисник збірної Франції Зінедін Зідан ударив головою у груди італійського захисника Марко Матерацці, тепер втілено у бронзі.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

"П’ятиметрова скульптурна композиція алжирського скульптора тепер стоїть перед центром мистецтв і культури імені Жоржа Помпіду у Парижі", - зазначається у повідомленні.

Інцидент стався у фіналі ЧС на початку другого додаткового тайму: після короткого діалогу з Марко Матерацці француз ударив італійця головою у груди.

Головний суддя зустрічі не бачив цього епізоду. Однак після консультації з помічником він показав Зідану червону картку, і футболіст покинув поле, залишивши свою команду у меншині.

Збірна Франції програла у фіналі, однак експерти не вважають Зідана винним у цьому програші, оскільки результат матчу визначився у серії пенальті, а не через чисельну перевагу італійців.

Коментуючи свій вчинок, Зідан стверджував, що італієць, проходячи мимо, образив його, згадавши крутим словом його матір і сестру. Матерацці заявляв, що нічого подібного не говорив.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1758853

1 коментар:

Коментувати: