четвер, 27 вересня 2012 р.

Названо найбільш рідкісні професії в Україні

ПрофесіяВ Україні названо найбільш рідкісні професії. За інформацією порталу rabota.ua, ТОП-5 рідкісних професій очолює футуролог. Таких «оракулів» компанії наймають, щоб прорахувати можливі бізнес-ризики. І якщо представлена ними аналітика дає реальні результати, то і реальна зарплата футуролога може становити близько 10 тис. грн.

На другому місці - кавіст. Представник цієї професії відповідає за елітний український алкоголь. До обов'язку кавіста входить вміння підібрати алкоголь на будь-який смак і колір, з урахуванням ситуації та мотиву. Таких дегустаторів наймають переважно дорогі алкогольні магазини та ресторани. Зарплата спеціаліста нараховується залежно від елітарності закладу, ну і, звичайно, досвіду. «Найдешевший» кавіст отримує 3 тис. грн.

На третьому місці - твітестер. Це також дегустатор, але не міцних, а просто гарячих напоїв, а саме - чаю. Досвідчений спеціаліст (п'ять років навчання і стільки ж практики) спроможний розрізнити до кількох тисяч смакових відтінків. Нюх та смакові рецептори твітестерів оцінюються від 2 тис. грн до $2 тис. доларів.

На четвертому місці знаходиться постижер - спеціаліст зі створення накладної рослинності. До сфери його діяльності входить створення перук та шиньйонів, а також вусів та бакенбардів. Кожне замовлення суто індивідуальне, тому робота постижера надто копітка. Так, на створення однієї перуки йде в середньому кілька місяців. За одну одиницю роботи постижер отримує кілька тисяч гривень. Наприклад, створення перуки коштує не менш як 5 тис. грн.

Замикає топ «тренер із життя» або лайф-коучер, який відповідає за персональне зростання клієнта, допомагаючи йому добитися намічених цілей, зберігаючи при цьому баланс між усіма сферами життя: від роботи та родини до хобі. Незважаючи на те, що ця професія вийшла із спорту, сучасні лайф-коучи мають більше спільного з психологами, ніж зі спортивними тренерами. Залежно від клієнта та поставленої ним мети вартість послуг такого спеціаліста стартує від 4 тис. грн.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/nazvano_naybilsh_ridkisni_profesiii_v_ukraiini_1758558

3 коментарі:

  1. редкие профессии и оплачиваться должны соответственно, но уж ни как не 2000 грн.

    ВідповістиВидалити
  2. ...футуролог - робота для екстрасенсів... але чому так дешево оцінюється прогнозування діяльності компанії??? Це ж не інститут економістів працює, а всього одна людина....

    ВідповістиВидалити

Коментувати: